Прокурор по делото „Осемте джуджета“ се изправя пред съда

Снимка: Infomreja.bg

Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание

Софийският районен прокурор Константин Сулев се изправя пред съда. Според обвинителният акт с действията си той е прикрил бившия главен прокурор Иван Гешев, пише btv.

Софийският градски съд трябва да насрочи разпоредително заседание по делото

Константин Сулев е един от четиримата наблюдаващи прокурори по делото, започнало в районната прокуратура след публикуването на снимката на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, в „Осемте джуджета“.

Според градската прокуратура оттеглилата се районна прокурорка на София Невена Зартова преди началото на досъдебното производство е била в кабинета на Иван Гешев и е разпоредила  делото.

Според внесения обвинителен акт, след самосезирането на районната прокуратура, Сулев не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за бившия главен прокурор Иван Гешев като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство.

Твърди се, че целта е била да причини вреди на Петьо Петров и доверения му човек Кристиян Христов. По това време Христов е служител на Пепи Еврото и често е посещавал заведението „Осемте джуджета“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK