Защо го направи, Михаел?

Снимка: Getty Images

Мащабен сериал за Шумахер разбуни духовете в Германия

10 години след инцидента с Михаел Шумахер състоянието на легендарния пилот остава пълна загадка. Затова не е изненада, че в Германия стартира нов мащабен проект, който веднага предизвика огромен интерес - документален сериал.

Автор е журналистът от ARD Йенс Гидеон, а петте епизода са със заглавие "Шумахер. Историята на една икона". Първият епизод вече беше излъчен, като веднага разбуни духовете.

"Разбира се, че бих искал да знам как е Шумахер. Но нямам това право. И това трябва да е ясно предварително: не това е целта на този документален сериал", уточнява Гидеон в първия епизод, озаглавен "Ride into the Dark".

Авторът припомня, че семейството на Михаел Шумахер не е публикувало никаква информация за седемкратния световен шампион след ски инцидента във френските Алпи на 20 декември 2013-а. Знае се, че той е жив, никой не е виждал снимките му и само няколко близки приятели, сред които бившият шеф на Ферари Жан Тод, могат да го посещават.

В първия епизод акцент е ски инцидентът и борбата на лекарите за живота на Пилето. Гидеон пристига във френските Алпи и се спуска със ски точно по маршрута, който преди 10 години избира и германският пилот.

"Нервен съм, това е много специално място. В ден като този, само навалял пресен сняг, не караш на писта като тази. Защо го е направил?", пита се авторът на сериала.

Той пътува и до най-близкия курорт Мерибел, за да се опита да събере информация от местните. Те обаче категорично отказват да говорят пред камера за случилото се.

Гидеон обаче успява да научи от ски инструктор, че пилотът е "направил това, което никой друг не би направил", и всичко това, защото е "карал на пресен сняг" при такива метеорологични условия.

Въпреки че в сериала изрично се подчертава, че целта му не е да навлиза в личното пространство на Шумахер, мнозина изразиха критики, че отново се шуми около инцидента. Съпругата на пилота - Корина, на няколко пъти призова семейството да бъде оставено на мира от медиите, но въпреки това се съгласи да продаде правата за филм, който бе излъчен по "Нетфликс" преди 2 години.

Лентата обаче не отговаря на най-големия въпрос, който витае около Шуми - какво е реалното му здравословно състояние след падането със ски, при което бе увреден мозъкът му. /dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK