Тежка прогноза за "Левски": "Връщане назад няма!"

Снимка: startphoto.bg

Може и отбор да няма!

Известният журналист Васил Колев публикува нов пост за Левски в профила си във "Фейсбук". В него той обяснява все по-влошаващата се ситуация на "Герена" и прогнозира тежки времена за любимия си отбор.

"Сега сериозната част, която е анонс и за следващия епизод на "Гурме за левскари". Там темата ще е "Добър треньор ли е Николай Костов?" и ще се опитам да я разгледам възможно най-пълно. Днес се ядосах наистина от мача, което не се беше случвало отдавна. Просто с безразличие приемах провалите, защото ги очаквах. Всъщност всеки разумен човек с малко акъл в главата ги очакваше. Обаче това днес беше ужасно безхаберие. И се чудя на разни анализатори, дето се опитват да обясняват това безхаберие и да говорят уж начетено и с разбиране. Бях прочел нещо като "колко щяло да бъде интересно, ако Левски излиза от пресата на съперника". Ама направо! Изнасяме топката по следния начин: Михайлов късо от аут към Кр. Димитров, Баник се хвърля на преса, топката се връща към вратаря и той я изкюсква в марулите. Е, какво излизане, какви 5 лева?! И какво значение има, ако излезеш веднъж случайно и получиш дотогава 10 гола в 5 мача. Но по-подробно в "Гурмето".

Какво се случва обаче в Левски? Парите намаляха, защото хората очевидно правят най-логичния протест - спряха да ходят на мачове и да харчат и се връщаме в положението преди Мъри. Спонсорът е отказал да увеличи парите и да покрива новите дефицити и заради това има паническа разпродажба. Това обаче ще ни повлече още повече, защото няма да има отбор, няма да има и пари, когато бързо се похарчат натрупаните от трансфери. И там вече положението ще излезе извън контрол. Аз даже не изключвам и оттегляне на спонсора при новата реалност - увеличени данъци плюс липса на израелски туристи заради войната с Хамас от няколко месеца.

Така че простотията, която се извърши преди по-малко от година, ще бъде със страшни последствия. Беше тръгнал футболният бизнес, ама не беше удобно Левски да е независим. Не е само от глупостта на Сираков, нито от алчността. Сега вече връщане назад няма. Мъри си е в Измир, има огромен шанс да се озове в Англия (което вероятно му е цел), вижда се, че трудно може да се намери някой, който така да се посвети на клуба и да умее нещата. А и трябва да е  луд да се върне при такива ужасяващи и неблагодарни глупендери, каквито изплуваха като мръсна пяна със злобата и завистта си към най-успешния ни треньор през XXI век.

Каквото сам си направиш, няма кой да ти го направи. Сега просто чакаме да посрещаме последствията от всичко", написа той. /Топспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK