Пореден протест с искане за оставката на директора на "Пирогов"

Снимка: БГНЕС

Протестът се провежда пред Съдебната палата

Протестите с искане за оставка на директора на "Пирогов" продължават и днес, но пред Съдебната палата, съобщава БНР.

Организаторите от фондация "Даная" очакват решение на Административния съд в София по жалбата на д-р Валентин Димитров, директор на болницата за спешна помощ, срещу протокола за освобождаването му от поста.

Протоколът беше внесен от министъра на здравеопазването в началото на декември с мотив нарушения и лошо финансово състояние на лечебното заведение. 

От фондацията твърдят, че директорът няма право на това обжалване, тъй като не е акционер в дружеството. Протестиращите носят плакати, с които настояват директорът на "Пирогов" да напусне поста.  

Михаела Димитрова, Мария Радкова и Ваня Стоянова заявиха:

"Абсолютно всички деца в тази държава заслужават много повече и не заслужават да умират в 21-ви век от болести, които определено могат да бъдат лекувани и предотвратявани".

"Всички проблеми в здравеопазването, които доведоха до това и които водят до много, много проблеми за всички български граждани".

"Подкрепям протеста, защото не искам утре моето дете или нечие друго да е на мястото на Даная, защото смятам, че системата има проблеми, които трябва да бъдат разрешени, вместо да си затваряме очите пред тях". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK