Холандският червен кръст дари специализиран автомобил и оборудване на Община Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Те ще бъдат използвани от потребителите на Дневния център за лица с увреждания

Представители на Холандския червен кръст предоставиха безвъзмездно специализирано транспортно средство и специализирано оборудване на Община Кюстендил.

Радмила Рангелова, изказа огромна благодарност на г-н Бен Босмън, за осигуреното специализирано транспортно средство и специализирано оборудване, от името на Кмета на Община Кюстендил и от името на всички потребители и техните семейства на Дневния център за лица с увреждания (с различни форми на деменция) и покани гостите да разгледат центъра.

В знак на благодарност за благородния жест на подкрепа към Община Кюстендил и нейните жители, дългогодишното съвместно сътрудничество и  всеотдайност, зам.-кметът Радмила Рангелова връчи на г-н Бен Босмън плакет.

„Уважаеми господин Кмет,

На първо място бих искал да Ви благодаря за гостоприемството тук в Кюстендил. Бих искал да се представя аз и моите приятели от червения Кръст. Казвам се Бен Босмън. Представител съм на Холандския Червен Кръст, провинция Зееланд. Другите лица са Елна Гешиере и нейният съпруг Петър и Теди Иванчева-Сиес и нейният съпруг Ричард.  Ние сме доброволци от червения кръст.

Както може би знаете, вече съществува дълга връзка между организацията на Червения кръст в Зееланд и организацията тук. Първите контакти между организациите са от повече от 10 години. Доброволци от червения кръст са гостували тук няколко пъти. От друга страна, хора от Червения кръст са били в Нидерландия няколко пъти. Всички тези контакти доведоха до топли взаимоотношения между двете организации.  Ето защо се радваме да бъдем тук отново.

Главната цел на нашето посещение тук е това , че имаме възможността да Ви предложим микробус на Червения кръст за Вашата община. По-рано тази година ние получихме писмо от Радмила  Рангелова. В писмото тя казваше, че Община Кюстендил се нуждае от микробус  за транспортиране на хора, които са в невъзможност да се придвижват. Нейният въпрос към нас беше дали ние можем да помогнем за намиране на решение на тази необходимост. Обсъдих с управителя на нашия регион това и го попитах дали нашият червен кръст би желал да помогне на Община Кюстендил.

Казано накратко, ние успяхме да намерим микробус, който ще предоставим днес на Община Кюстендил. Убедени сме, че Община Кюстендил има подходящото място за това. Ето защо за мен е чест да мога да Ви предам ключовете от микробуса“ , сподели Бен Босмън.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK