Шефът на КЗП отговори на Богданов: Отказвам да подам оставка

Снимка: БГНЕС

Богданов поиска оставките на ръководството на КЗП

В свое становище председателят на Комисията за защита на потребителите - Стоил Алипиев, твърди, че оставката му е поискана заради оплаквания на санкционирани от КЗП търговци.

В становището Алпиев твърди:

Учуден бях, че министърът има негативно отношение към санкционирането на нарушенията. Смятам, че съм едно добре подготвено експертно лице в държавата по темата "потребителска защита". Болно ми е, че когато санкционирам големи търговци-нарушители, аз съм упрекван за това. Докато у мен страхът е бил винаги в обратното: ако не санкционирам търговецът-нарушител, ще бъда укоряван за бездействие. Именно поради гореизложеното отказвам да подам оставка, тъй като не намирам никакви обективни причини или лични мотиви за това.

Преди ден министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов свали доверие и поиска оставките на ръководството на Комисията за защита на потребителите, което е назначено през септември 2022 г. Икономическият министър проведе среща с членовете на Комисията, за да ги уведоми за решението си, взето на база нарастващия брой сигнали срещу дейността на КЗП. От началото на годината тези сигнали са се увеличили с над 60% в сравнение с 2022 г. и 2021 г., съобщават от Министерство на икономиката и индустирята.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK