Пробация за родители „забравили“ да плащат издръжка на децата си

Снимка: Infomreja.bg

Новообразуваните дела в Райнонен съд - Дупница от началото на годината са осем

Районен съд – Дупница призна подсъдим за виновен в това, че след като е осъден по Гражданско дело, съзнателно не е изпълнил задължението си да плаща месечна издръжка за двете си деца, чрез тяхната майка и му наложи наказание „пробация“ за срок от 1 година. Обвиняемият не е платил издръжките за месеците май, юни и юли на 2022 г., в общ размер на 1 350 лв., съобщават от пресцентъра на съда.

Наказанието включва следните пробационни мерки: 1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес” в гр. Дупница, с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично за срок от 1 година; 2. „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок, считано от днес, пред Кюстендилски окръжен съд.

От началото на 2023 година, РС – Дупница е наложил наказания на още двама обвиняеми за този вид престъпление - по чл. 183, ал.1 от НК.

Майка, която съзнателно не е изпълнила задължението си, в размер на повече от 2 месечни вноски – 11 вноски на стойност 2 200 лв., за издръжка на дъщеря си, чрез нейния баща, се призна за виновна пред РС – Дупница и търпи наказание „пробация“ за срок от 8 месеца. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемата.

РС – Дупница призна подсъдим за виновен в неплащане на 8 месечни вноски за издръжка на дъщеря си в общ размер от 2 000 лв., чрез нейната майка и законен представител, и му наложи наказание „пробация“ за срок от 6 месеца.

Новообразуваните дела за неплащане на издръжка от началото на годината са осем. По три са наложени наказания на обвиняемите, по едно – съдът е върнал на прокуратурата Обвинителния акт за отстраняване на отстраними, съществени нарушения на процесуалните правила, а останалите дела предстои да бъдат разгледани от РС – Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK