Условна присъда за дупничанин, избегнал да плати близо 160 хил лв. данъци

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд

С присъда, Окръжен съд – Кюстендил признава подсъдимия П. Я. от гр. Дупница, неосъждан към момента, за виновен в това, че: за времето от 14.11.2016 г. до 31.03.2019 г. в гр. Кюстендил, като управител, представител и едноличен собственик на капитала на „С…..“ ЕООД, при условията на продължавано престъпление / с 22 деяния / и при условията на посредствено извършителство - чрез В. М., е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за „С…..“ ЕООД по ЗДДС и по ЗКПО в особено големи размери, общо 159 256,60 лв.

Подсъдимият ще изтърпи следните наказания: 1/ „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, съобщават от пресцентъра на съда.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на наложеното наказание се отлага за срок от 3 г. и 6 м., считано от влизане на присъдата в сила.

2/ Конфискация на 1/2 идеална част от лек автомобил, марка "Шкода". Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд, с въззивна жалба или въззивен протест в 15-дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK