"Приказна мисия с Чародея" пред Детския отдел на библиотеката в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Измислят приказка за черешата

На 23 юни от 17:30 – 18:15 пред Детски отдел на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил, ден преди официалното начало на „Празник на черешата” 2022, децата на Кюстендил ще имат възможността заедно с куклената актриса Мануела Саркисян и Чародея да измислят приказка за черешата.

Куклената миниатюра е с подкрепата на Община Кюстендил и част от програмите на Регионална библиотека „Ем. Попдимитров” – „Литературни вечери с/в Библиотеката” 2022 и Център АЛОС – „Образование чрез изкуство”.

Приятно ми е да се запознаем. Въпреки че не съм от костеливите орехи, е добре да внимавате с мен. Пораснала съм от малките съцветия на красиви цветове, към които е трудно да си безразличен. Имам честта да съм от знатен род овощни дървета. Вирея в северното полукълбо и недоумявам как живеят без мен на юг. Обичат ме деца и птички, и пчелички. Череша Кюстендилска, ей ме, нà! И съвсем не съм дошла да се намирам на приказки. По-скоро загубих собствената си приказка и сега ви каня да ми помогне да я намеря.

И тъкмо тогава се появяват Чародея и Мануела – пазителки на изгубените приказки. Те имат за задача да открият изгубените приказни части, да ги подредят и изпратят обратно в Приказното царство. Това обаче изобщо не е фасулска работа. За късмет, те не са сами в тази мисия. Каним ви за съавтори в приказната игра. Ще се превърнете в режисьори, драматурзи или актьори! Ще видите оживяването на собствените си идеи на сцена.

Никога не се знае как ще завърши приказката, но именно тук се крие най-големият чародейски чар, обясняват от Детския отдел на библиотеката в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK