БСП пита: Защо най-богата община в областта - Благоевград, изхвърля бездомните си кучета в най-бедната - Кресна?

Снимка: БСП-Благоевград

Изпълнителното бюро на БСП в Благоевград излезе със своя позиция по случая с изхвърлените бездомни кучета в Кресненско.

В последните няколко дни социалните мрежи бяха взривени от недоволство заради направения запис, на който се вижда как служебен автомобил на Община Благоевград оставя 17 бездомни кучета в района на село Стара Кресна. Репортаж за скандалния случай бе излъчен и по националните медии.

Ето и коментара на ръководството на БСП-Благоевград:

"Острата реакция от страна на хората, видели тези снимки и кадри, е напълно разбираема, защото в случая става дума за наистина скандални действия от страна на местната власт в Благоевград.

Имиджът на г-н Камбитов на отговорен и заинтересован за доброто на община Благоевград кмет струва хиляди левове, които се плащат, за да ни заливат медиите с всякаква информация за неговите добрини. Какво обаче ще се случи сега, след като има видео, снимки и свидетели на това как неговите подчинени служители искат безцеремонно и нагло да се отърват от бездомните животни в техния приют, като ги подхвърлят в община Кресна.

Абсолютно скандален е фактът, че това действие е на най-голямата община в областта с огромен бюджет, която иска да прехвърли отговорността за тези 17 животни на най-бедната община в областта. За какво точно харчите този огромен бюджет, който всяка година ви гласува Общинският съвет?

Нещо повече – точно община Благоевград, заедно с другата много богата община Банско, бяха единствените, които по никакъв начин не подкрепиха инициативата за оказване на помощ на община Кресна след пожара, който възникна там миналата година. Причините за това може да са различни, но здравият разум и логиката водят натам, че най-вероятно отново е намесена политика.

Срамно е, уважаеми г-н Камбитов, за пореден път да демонстрирате толкова нагло политическите си пристрастия, като прехвърляте Вашите отговорности на по-малките и бедни общини, които се управляват от Ваш политически противник. Освен че е безкрайно срамно деяние, то е и много опасно, защото за тези няколко дни кучетата създаваха огромна опасност в Кресненското дефиле за всички шофьори.

Ами ако заради тях бе станало тежко пътно-транспортно произшествие, кой щеше да поеме отговорността? И още нещо – точно Вие, който сте положили Хипократова клетва и би трябвало да се еталон за хуманност и човешко отношение, демонстрирате с постъпката си точно обратното…

Крайно време е да спрете да си заравяте главата в пясъка и да си решавате сами проблемите, колкото и да ви се иска да ги „натресете“ на някой друг. Ясно е, че за имиджа на община Благоевград и нейния кмет е най-добре да няма казуси, свързани с бездомни животни, тъй като обществото е особено чувствително по тази тема напоследък.

Абсолютно недопустимо е обаче проблемът да се прехвърля по такъв срамен начин на някой друг и по този начин ние да си измием ръцете и да обясняваме на всички как добре се грижим за бездомните кучета в Благоевград".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK