Протестната готовност на шофьорите в Спешна помощ - Гоце Делчев, продължава

Снимка: Infomreja.bg

Тя е организирана от синдикат "Защита"

След като шофьорите от Филиала на Спешна медицинска помощ в Гоце Делчев обявиха готовност за протестни действия, днес екипът ни се свърза за коментар с началника на Филиала – д-р Божиков. Оказа се, че той е в София, тъй като се е наложило пациентка със сериозен сърдечен проблем да бъде транспортирана от Гоце Делчев в болница „Света Екатерина“. Водачът на линейката Васил Мигдин също изпълняваше трудовите си задължения.

Една от причините за изразеното недоволство е недостигът на линейки. По този въпрос д-р Божиков поясни: „В момента имаме три линейки, като едната е резервна. Двете са стари, но ги поддържаме. За последен път получихме линейка през 2020 година. Тя е съвременна и оборудвана по всички изисквания. Отдавна ни е обещана още една. Имаме уверение, че ще я получим до месец – месец и половина.“

Васил Мигдин е член на синдикат „Защита“. Той добави, че шофьорите настояват и за увеличение на заплатите, за приравняване към първа категория труд, както и за преустановяване насилието над медици чрез справедливи наказания на всички, проявили агресия спрямо тях. Затова протестната им готовност продължава.

 

КОМЕНТАРИ

МИТКО01:25 - 12.02.2024
РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ ДО КОГА ЩЕ ГИ ЧАКАМЕ ДА СЕ ВДИГАМЕ ЗА ЗАПЛАТИ ЗА КАТЕГОРИЯ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА КУПОНИТЕ НЕ МОЖЕ СЕСТРА ДА ВЗИМА2300 А ШОФЬОРА 1200 НОЖИЦАТА Е МНОГО ГОЛЯМА ДА СТАЧКУВАМЕ КОЛЕГИ ИНАЧЕ НЕ НИ ЧУВАТ.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK