Родители дават предложения за приема в детските градини в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Родителите могат да дават предложения за промени в проекта до 26 март

Община Благоевград разработи наредба, която ще регулира електронния прием в детските градини и детските ясли на територията на областния център.

Проектът на наредбата е публикуван на страницата на Община Благоевград на адрес: https://blagoevgrad.bg/static/8316 .  Всички желаещи могат  да се запознаят с него и да дадат предложения и становища  до 26 март 2024 г. по електронен път на: [email protected],  [email protected], или ги входират в деловодството на Общината.

В проектонаредбата ясно са посочени условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, подготвителни групи в общинските училища и дневни детски ясли.

Целта на новата наредба е да се постигне по-голяма бързина, прозрачност и публичност при организацията на процеса, като в същото време родителите да бъдат улеснени при кандидатстване и записване в детските заведения.

Припомняме, че платформата за електронен прием - www.priem-blagoevgrad.bg бе разработена от Община Благоевград и пусната пилотно през пролетта на 2023 г.

Наредбата ще бъде обсъдена и гласувана на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград в края на м. март.

За улеснение на родителите в YouTube канала на Община Благоевград е публикуван видеоматериал, който показва стъпките за кандидатстване чрез електронната платформа.

Клипът може да бъде видян на: https://www.youtube.com/watch?v=Rz9Ej4BI-wU .

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK