Иван Обрейков: Картите са 4 пъти по-евтини, отколкото трябва

Иван Обрейков, снимки: infomreja.bg

„Картите за целия сезон са 4 пъти по-евтини, отколкото трябва. Миналата година пък бяха 7 пъти по-евтини. Инфлацията е 5 %, с толкова сме вдигнали и цената на картите за този сезон". Това обясни мениджърът на ски зона "Банско" Иван Обрейков по повод протестите на група столични туристи срещу завишените цени на сезонните карти. 

„Тези протести да ги отправят към някой, който вдига цените и прави инфлацията в България, или да отидат на Орлов мост“, каза още Обрейков в отговор на журналистически въпрос по време на пресконференцията за откриване на сезона. Той допълни, че не е присъствал на протеста и не е запознат със случая.  

„Ако искат да дойдат при мен, ще ги приема“, обеща мениджърът на ски зоната в Банско, а към спортния репортер се обърна с думите: „Не знам дали сте брат на въпросния човек, та така го защитавате. Ние сме фирма, която харчи много“.

Малко преди официалния старт на новия сезон на „Бъндеришка поляна“ група туристи разпънаха плакат с надпис: „Алчността на монопола. Епизод 1. 48% увеличение на сезонните карти”.

Минути след появата им обаче около протестиращите се струпа охраната на концесионера „Юлен”, която се опита да ги избута към изхода на зоната.

"Ние сме 30-40 човека в нашата компания, които идват всяка година да карат ски в Банско и купуват сезонни карти. Имаме и жилища тук, които няма как да преместим на Алпите, където е по-евтино да караш ски”, казаха пред медиите протестиращите.

"Протестирам, защото е скъпо. Нищо лошо не съм ви казал, не ви обиждам, просто казвам, че е скъпо. Какво лошо има в това да кажа, че е скъпо - сезонната карта е вдигната с 48 % - от 980 на 1450 лева ", обърна се към охранителите Стефан Цанев от София.

В крайна сметка групата туристи решиха сами да напуснат празника по откриването на ски сезона и си тръгнаха разочаровани от пистите.

Шефът на охраната в ски зоната Атанас Кондев пък определи акцията им като провокация.

 

Иван Обрейков, снимки: infomreja.bg
Иван Обрейков, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

пепи20:20 - 14.01.2017
Хора, наистина е скъпо! Може ли едно 4 членно семейство да си позволи да кара ски в Банско? В БГ не е възможно. В Австрия е по-евтино! Така, че не се сърдете, а направете така, че всички да имат достъп до планините в БГ.
Info21:28 - 22.03.2013
Хора осъзнайте се малко , като отидете на море и платите 16 лева за един шезлонг и чадър не ви е скъпо , а като платите 50 лева за дневна карта мрънкате . Само тока на ден за всички лифтове е над 3000 КВт (знам колко е ) Вие го сметнете по тарифите на ЧЕЗ - МЕЗ и др. ПС Един бр. шезлонг в метро струва от 80 до 140 лв. с ДДС Чадъра и той е там някъде.
Radonov01:33 - 14.02.2013
Suglasen sum s protestirashtite!!!!!!!
?!20:48 - 15.12.2012
АБЕ ТОЯ НОРМАЛЕН ЛИ Е?! В КОЯ ДЪРЖАВА ЖИВЕЕ, НЕ МИ Е ЯСНО?! ПЪЛЕН БОЙКОТ НА БАНСКО, Е ТОВА Е ИСТИНАТА!!! СРАМ.

FACEBOOK