Радев връчи Почетния знак на президента на професор от Благоевград

Снимка: Президентство

Президентът: Българското общество високо цени хората, посветили се на развитието ни

Българското общество високо цени хората, посветили се на развитието ни като модерна държава с богата духовност и традиции и церемонията по удостояване с Почетния знак на президента е израз на тази признателност. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която с Почетния знак на президента бяха удостоени изявени дейци на културата, образованието и науката, съобщават от прессекретариата на Президенството.

Отличието бе връчено на Боряна Кадмонова, дългогодишен изпълнителен директор на Фондация „Еврика“, за нейния значим принос към българската наука, техника и предприемачество, на президента на Колежа по туризъм – Благоевград проф. Васил Жечев, за неговия значим принос за развитието на висшето образование, спорта и туризма, на изявения хореограф доц. Георги Хинов за неговия значим принос в областта на българското фолклорно танцово изкуство, на диригента на Академичен хор „Ангел Манолов“ към Национален студентски дом Маестра Дарена Попова, за нейния значим принос в развитието на българското хорово пеене, на странджанската народна певица Златка Ставрева, за нейния значим принос за развитието на българското фолклорно певческо изкуство и на проф. д.ик.н. Стоян Денчев, преподавател и учен, за неговия значим принос за развитието и модернизацията на висшето образование и по повод неговата 70-годишнина.

Държавният глава посочи, че уважаваните лауреати, предложени за отличие от многобройни и авторитетни инициативни комитети, допринасят за напредъка и прославата на страната ни далеч отвъд нейните предели. „Вярвам, че Вашето отговорно отношение към просперитета на обществото ни, към развитието на знаещи, можещи, здрави и духовно богати млади хора не само ви свързва и обединява, но е и цел и отправно начало на вашите многобройни последователи“, заяви още президентът Румен Радев.

От името на отличените народната певица Златка Ставрева открои българското фолклорно изкуство като уникално в музикалния свят и един от символите на страната ни. „Ще продължим да работим всеотдайно за успехите на образованието, културата, българските фолклорни традиции, които ни отвеждат до корените ни далеч във вековете“, посочи още Ставрева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK