Удостояват проф. Васил Жечев с Почетния знак на президента

Снимка: Infomreja.bg

Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката.

На 17 октомври на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката, съобщават от прессекретариата на Президенството.

Отличието ще бъде връчено на Боряна Кадмонова, дългогодишен изпълнителен директор на Фондация „Еврика“, за нейния значим принос към българската наука, техника и предприемачество.

За неговия значим принос за развитието на висшето образование, спорта и туризма с Почетния знак на президента ще бъде удостоен и президентът на Колежа по туризъм – Благоевград проф. Васил Жечев.

Почетният знак на държавният глава ще бъде връчен и на изявения хореограф доц. Георги Хинов за неговия значим принос в областта на българското фолклорно танцово изкуство.

Диригентът на Академичен хор „Ангел Манолов“ към Национален студентски дом Маестра Дарена Попова ще бъде отличена за нейния значим принос в развитието на българското хорово пеене.

Странджанската народна певица Златка Ставрева ще бъде удостоена с Почетния знак на президента за своя значим принос в развитието на българското фолклорно певческо изкуство.

Сред отличените ще бъде и проф. д.ик.н. Стоян Денчев, преподавател и учен, за неговия значим принос за развитието и модернизацията на висшето образование и по повод неговата 70-годишнина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK