Фестивалът „Francofolies.Благоевград“ с приз „Туристическо събитие на годината“

Снимки: Община Благоевград

Община Благоевград зае първо място в класацията за Годишните награди за туризъм, организирани от Министерството на туризма. Престижната награда е в категория „Туристическо събитие“ и е за организиране на фестивала „Francofolies.Благоевград“, което през 2017 година се проведе за трети пореден път и привлече над 30 хиляди души.

Наградата бе връчена от министъра на спорта Красен Кралев на заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. Заместник-кметът Шопова благодари от името на кмета Атанас Камбитов за наградата и подчерта, че „Francofolies. Blagoevgrad” бе включен в 100-те франкофонски събития, което е една голяма реклама за България.

„За мен е огромна чест да приема тази награда. Благодаря за инициативата, защото ни мотивирате. Когато започнахме това приключение след 20-годишно прекъсване, никога не сме си представяли, че толкова бързо Франкофоли ще се превърне в емблематично събитие за община Благоевград, но и продукт, който ще представи цялата ни държава. Фестивалът се превърна в един от най-успешните примери за това как културата стимулира икономиката на един град.

От началото на септември 2015 г. са минали 3 години, а вече подготвяме и четвъртото издание. Имаме над 100- хилядна публика, а на сцената в Благоевград гостуваха звезди като ЗАЗ, Имани, Паров Стелар, Боб Синклер, Джипси Кингс, Патрисия Каас и други“, каза заместник- кметът Христина Шопова като изказа специални благодарности на Министерството на културата, Министерството на туризма и Външно министерство.

На събитието присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри, депутати, представители на бизнеса, на туристическия бранш и общините в България. В отделните категории бяха наградени общо 16 общини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d