Окончателно: Отиваме на предсрочни парламентарни избори! ИТН върна мандата на Радев

Снимки: Прессекретариат

Нека да решават хората, обяви Ивайло Вълчев при връщането на мандата

Президентът връчи папката за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“. Третият мандат получи Ивайло Вълчев, който обаче я върна веднага. 

„Все повече се твърди, че 49 НС е изчерпано. В тази връзка аз реших да връча третия мандат на вашата парламентарна група, защото винаги сте имали ясна и последователна позиция", обяви президентът Румен Радев. 

"Благодарим за доверието, напълно разбираме трудната ситуация, в която ви поставиха с тези ненужни промени в Конституцията. В това НС бяхме твърде малко, затова не можахме да спрем това нещо. Правителството, което управляваше 9 месеца, ние отдавна сме определили като вредно.

За нас това управление приключи и трябва да се отива на избори. Някои определят изборите като хаос, ненужни. Ние мислим, че те са най-висшата форма на демокрация.

Ще задържим тази папка още няколко секунди, преди да ви я върнем празна. От тук нататък нека да решават хората", обяви Ивайло Вълчев, който върна папката на президента.

От своя страна Радев заяви, че няма да губи повече време и още от днес започва среща с всички потенциални министър-председатели за сформирането на служебен кабинет, който да организира предсрочните парламентарни избори.

"Отложил съм наситената си международна програма за следващите 10 дни, която включваше посещение на чужд президент и мои официални визити в чужбина. Ще направя всичко възможно този процес по сформиране на служебен кабинет да бъде ускорен”, каза още президентът Румен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK