Бивш кадър на "Гугъл" стана заместник-министър

Снимка: МС

Още двама назначени

Трима заместник-министри са назначени в три министерства, съобщават от Правителствената информационна служба.

Наталия Митева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Притежава богат международен опит в образованието, в това число е заемала позицията мениджър „Стратегически програми за образованието“ в Гугъл. Работила е активно с Колумбийския университет и педагогическия колеж Банк Стрийт в Ню Йорк в сферата на педагогически практики и ефективните технологии за преподаване. Завършила е магистратура по публични политики в Мерилендския университет в САЩ и бакалавър по международни отношения от Колумбийския колеж в САЩ. Заповедта за назначаването на Наталия Митева като заместник-министър на образованието и науката ще влезе в сила от 3 юли т.г. Постът освобождава Надя Младенова, считано от 1 юли. 

Георги Николов е назначен на длъжността заместник-министър на правосъдието. Той е съдия в Административен съд-София област. Преди това е бил председател на Районен съд – гр. Сливница. Бил е също военен следовател в Софийска военно-окръжна прокуратура в периода 1997-2003 г. и адвокат в периода 1992-1997 г. По образование е юрист, магистър по право на ЕС от СУ „Св. Климент Охридски“.

Поста заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика поема Мая Василева. Тя има дългогодишен ръководен и експертен опит в сферата на социалната политика. В периода 2019 г. - 2022 г. заема длъжността заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, където отговаря за развитието на социалните услуги за пълнолетни, изпълнението на политиката за хора с увреждания и предоставянето на социални помощи. Има дълъг професионален стаж в община Ловеч, като от 2013 г. до 2016 г. е директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Притежава магистратура по „Публична администрация“ и бакалавърска степен по „Социални дейности“ от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Днес по лични причини Мария Бояджийска отказа да заеме поста заместник-министър на околната среда и водите. Въпреки това, тя ще продължи да работи в областта на околната среда и устойчивото развитие в съответствие с принципите си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK