БСП остана без председатели в Банско и Благоевград, освободиха ги

Снимка: Infomreja.bg

Милев и Атанасов вече не са на лидерските постове официално

Месец преди евроизборите и половин година преди изборите за председател на БСП, двама лидери в Пиринско са освободени от постовете си.

В изминалата събота протече националният съвет на БСП, на който е взето решение да бъдат освободени ръководствата на Благоевград и Банско и да се пристъпи към избор на нови председатели на общинските структури. Този избор се провежда по механизма, посочен в устава на партията, а именно чрез „завъртането“ на пълния цикъл от изборни събрания в основните партийни организации и определянето на делегатски състав на конференциите.

Общинската структура на левицата в Благоевград бе оглавявана дълго време от Любен Милев - от 2017 досега.

Последно Милев съчетаваше лидерското място със службата си в Югозападното държавно предприятие, от което бе пенсиониран. Преди това бившият полицай бе заместник-кмет в Община Благоевград по време на кметуването на Румен Томов.

В Банско рокади също има.

Костадин Атанасов официално е освободен от председателкия пост в БСП-Банско, от който той сам подаде оставка по време на предизборната кампания.

Днес, 21 септември 2023 година, подадох оставка като председател на Общинския съвет на БСП – Банско пред Изпълнителното ни бюро. Решението ми е продиктувано от последните събития в партията и несъгласието ми с последвалите еднолични решения на кръжока по интереси около Корнелия Нинова. Категорично не приемам пряката и тенденциозна намеса в работата на общинската партийна организация, която ме е избрала да представлявам и ръководя.

Това написа в профила си във Фейсбук Костадин Атанасов миналата година.

В рамките на два месеца се очаква да бъдат избрани новите председатели.

До тогава временното ръководство на структурите се води от контактна група, определена от „Позитано“.

След избора на председателите пък партията на местно и национално ниво започва подготовката за евроизборите, а след това и за вътрешнопартийните избори през октомври.

Преди тях ще се проведат традиционните отчетно-изборни събрания, които завършват с конгрес на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK