Прокурорите в Кюстендилско: Остро осъждаме нападението над магистрат

Снимки: Infomreja.bg

За нас е недопустимо в 21 век в държава членка на ЕС да ставаме свидетели на подобни новини, заяви прокурор Камелия Стефанова

„Искам да заявя като административен ръководител, че се присъединяваме към инициативата на Асоциацията на прокурорите в България по повод случилото се във вчерашния ден. Тук сме, за да изразим нашата позиция, а именно, че остро осъждаме опита за покушение срещу български магистрат.

Осъждаме го като недопустим и същевременно, считаме че това е посегателство не само срещу отделна личност, това е посегателство срещу институцията Прокуратура в България, както и срещу държавността.

Това обяви административният ръководител на Окръжната прокуратура в Кюстендил, прокурор Камелия Стефанова.

И допълни: За нас е недопустимо в 21 век в държава членка на ЕС да ставаме свидетели на подобни новини. Очакваме от МВР в бърз порядък да предприемат нужните действия за разкриването както на извършителите така и на поръчителите.

Към позицията й се присъединиха прокурори от Окръжна прокуратура - Кюстендил, Районна прокуратура - Кюстендил, съдебни служители, както и служители на Следствения отдел към Окръжна прокуратура.
 

 

КОМЕНТАРИ

Съвместен Гражданин07:21 - 23.02.2024
Вие сте мафията на мутрите, жалки сте!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//