Новости от село Мосомище: Никулденски фолклорен фестивал!

Снимка: Infomreja.bg

За първи път е проведен и конкурс за коледна украса на парка

Наближава 12 часа. Площадът на Мосомище е празнично украсен и оживен. Всички очакват началото на първия Никулденски фолклорен фестивал в селото – заявка за създаване на нова местна традиция.

Първи на сцената излизат гостите от Бургас – вокален ансамбъл „Морски бриз“. Те веднага грабват сърцата на многолюдната публика с изпълнение на народни песни от Пиринската фолклорна област. И най-нетърпеливите вече се залавят на хоро...

Своите музикални умения представят и изпълнителите от МФГ „Русалии“ от село Бачево, и колегите им от мъжката и женската фолклорна група при НЧ „Възраждане – 1949“ – град Девин, квартал Настан.

С овации хората посрещат и изпълненията на гайдарите от НЧ „Родопска просвета – 1923“ и от Центъра за подкрепа на личностното развитие, Общински детски комплекс – град Девин.

След гостите се изявяват и домакините от Фолклорен ансамбъл за народни танци и песни „Топлика“. Както винаги, танците им са завладяващи, песните – омайващи. И тази приемственост между поколенията певици – редом с титулярките и дори пред тях са сестрите Гергана и Стефания Кирови, сладкогласните деца на Мосомище!

Грамоти на всички участници – гости и домакини, връчи кметът на селото Анна Донкова. Тя награди и победителите в проведения конкурс за коледна украса на тукашния парк. В прекрасната инициатива са се включили и групи от детската градина, и ученици от местното училище, и родители…

Голямата награда – екскурзия до Лещен и Ковачевица за учениците и техните родители, спечели 6-и клас. Тя бе присъдена въз основа на гласуване във фейсбук страницата на кметството.

А доказателство за вложеното старание и за уменията на всички, участвали в коледната украса, е самият парк, който блести с красотата на приказно вълшебство!.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK