На изложба в Регионалния музей: Вижте Благоевград в миналото

Снимка: Infomreja.bg

Експозицията представя оформянето на града

 На 28 декември от 17:00 ч. в залите на Регионалния исторически музей в Благоевград ще бъдат представени модулите от обновената изложба „Благоегврад – поглед в миналото“.

Експозицията представя оформянето на града като административно, стопанско и културно средище. Подходът при пространственото оформление на изложбата е тематично-хронологичен, акцентиращ върху няколко ключови думи – освобождение, бежанци, грижите на кметовете за социализация на бежанците, нов архитектурен облик, стопански живот, градско ежедневие и бит.

Освен визуалния снимково-документален разказ, изложбата включва и няколко интерактивни елементи, които наблягат на представянето на различни аспекти от историята и културата на различни общности, родове, семейства, противоречията на времето, мечтите и преживяванията на обикновения човек от началото до края на ХХ век.

Събитието бележи финалната част от изпълнението на проект "Малки градки истории - културни рефлекси" по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти 2022 на Национален фонд „Култура“ .

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK