Кметът на Самуилово, Кирил Стоянов: Честит празник, посветен на св. пророк Самуил!

Снимка: Infomreja.bg

Самуил е живял през 11 в. пр. Хр. и е последният съдия на Израил

Уважаеми българи, уважаеми жители на село Самуилово,

Българска история се смята за бъдещ, пряк път към правилното разнищване на културно-историческото ни наследство и единомислие с нашите съседи.

Българските обичаи и традиции, както и историята ни за българските процеси в миналото са нашата силна духовност, желани и необходими, благословени и тачени от нас, българите, в съвремие като днешното.

На датата 20 август всяка година се празнува християнският празник, посветен на свети пророк Самуил, чието име носи и нашето населено място.

Самуил е живял през 11 в. пр. Хр. и е последният съдия на Израил.

Отбелязваме този празник с особена гордост, който е в чест и на нашия велик средновековен владетел Самуил и титулуван с титлата император - цар, от римския папа.

Самуил вместо международно признание, е благословен от Рим, от папата, с най-високия сан, но и с име, което означава в превод „измолен от Бога“.

Датата 17.8.986 г., когато цар Самуил печели победата си над Византия при прохода Траянови врата, предхожда този забележителе християнски празник, но и доказва силата и величието на българските воини и владетели, които побеждават в неравни битки и ни правят горди, признателни родолюбци.

По повод отбелязването на нашия местен празник в с. Самуилово пожелавам на всички здраве, мъдрост, дълголетие, разбирателство и почит към родната история, която е нашето верую и сила в съвремие като днешното!

Честит празник и на всички именици!

 

Кирил Стоянов

Кмет на с. Самуилово, община Петрич

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK