Вокалната група към Първо ОУ в Гоце Делчев представи първия си самостоятелен албум

Снимка: Infomreja.bg

Той е създаден по проект - дело на голям творчески екип

Късният следобед на 1-ви февруари. Актовата зала на Първо основно училище в Гоце Делчев е изпълнена от край до край с родители, учители, деца. Всички са с приповдигнато настроение, очакват концерт, чието име е достатъчно основание за това – „Песен за природата“.

И ето ги деветте сладкогласни момичета от вокална група „Вълшебство“ с ръководител преподавателят по музика в училището Елена Спириева. В притихналата зала зазвучават песните: „Приказно вълшебство“, „Пролетта дойде“, „Дъга“, „Веселушко“, „Силата на природата“, „Пирин планина“ – коя от коя по-мелодични, игриви, завладяващи. Малките певици ги изпълняват уверено и с удоволствие.

Тук е и авторът на музиката, маестро Петър Карамфилов. Той е положил много труд, но резултатът си заслужава!

Сред гостите на тази красива вечер са и авторите на текстовете – Яна Козарева, Георги Мишев, Мартин Янев и Юлия Баймакова. Всеки един от тях споделя радостта си от претворяването на стиховете в песни и изразява своята благодарност.

Празничен акцент на вечерта придава и водещият Валентин Атанасов – училищен психолог.

Концертът „Песен за природата“ представи първия самостоятелен албум на вокалната група към Първо ОУ. В екипа, написал и реализирал проекта, участват членовете на училищния колектив Мария Калинова, Дафи Николова, Вики Тодориева, Соня Божикова, Христина Кишева, Валентин Атанасов и Димитър Агов.

Като благодари на всички за проявеното старание, директорът на учебното заведение Людмила Дерменджиева им връчи грамоти и дискове с шестте песни.

В програмата взеха участие и други изпълнители, които рецитираха, пяха, свириха на различни инструменти – все изявени таланти на училището.

Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев осъществи един интересен проект, финансиран от ПУДООС – Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Създаденият продукт може да радва още много деца – възпитаници на различни учебни заведения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK