"Един неудобен поет. Избрани басни и сатира" е новата книга на поета Любен Радойков

Снимка: Infomreja.bg

Той я представи пред съгражданите си в Гоце Делчев

Поетът Любен Радойков представи новата си книга „Един неудобен поет. Избрани басни и сатира“. В залата на гоцеделчевското читалище „Просвета – 1865“ дойдоха негови "колеги по перо", приятели, съграждани. Тук бяха и самодейци от град Хаджидимово.

С обяснимо вълнение Радойков разказа за своята семейна среда, за трудното си детство и за премеждията, с които е трябвало да се пребори. Така той обясни критичното и сатирично начало в творбите си. В потвърждение рецитира някои свои емблематичните сатири и басни.

Редакторът на книгата, поетът Асен Стругов, продължи представянето, правейки аналогия между „лютите чушки“ ва Радой Ралин и острата критика на действителността в творчеството на Любен Радойков.

В изказването си председателят на местния Литературен клуб „Людмил Стоянов“ – Ю. Баймакова, се спря и на други стихотворения, поместени в книгата, чисто лирически творби, израз на топли чувства към семейството и природата.

С интерес присъстващите изслушаха и стихотворенията, посветени на Любен Радойков от поетесата Вили Мандажиева, водеща на литературната вечер, и от Лъчезар Карталов - директор на ДГ "Снежанка" в града. Със сърдечно пожелание към Неудобния поет се обърна и д-р Снежана Бакърова, също поетеса.

По традиция самодейците от Хаджидимово поднесоха музикално приветствие към твореца, изпълнявайки любими негови песни.

Любен Радойков благодари на всички присъстващи, като ги поздрави със свои авторски песни, акомпанирайки си на китара.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK