Традиционният събор „Ваклиново“ ще се проведе на 14. и 15. юли

Снимка: Личен архив

Големият традиционен събор, който от много години се провежда на ливадите край сатовчанското село Ваклиново, и тази година ще се проведе в средата на юли, а именно на 14. и 15. юли.

Съборът „Ваклиново 2018“ се свързва с тютюнопроизводството в родопската община и многото тютюнопроизводители.

Той отново ще се проведе под патронажа на кмета на общината Арбен Мименов.

Така нареченият Ваклиновски събор през годините се утвърди като един от най-големите и посещаваните в региона, заради който в родните се места се прибират и много от гастарбайтерите от Сатовчанско.  

Организаторите и тази година обещават двудневната програма на събора да бъде интересна и наситена с много спортни изяви, концерти на местни самодейни фолклорни и други групи, както и концерти на известни гост-изпълнители.

Младите съборяни и тази година ще танцуват под звездите на нощна дискотека, всички съборяни ще станат свидетели на грандиозна заря и много фойерверки, а кметът на общината ще даде старта на двудневното събитие.  

На 2. юли Инициативният комитет, който организира събора на Ваклиновските ливади, ще проведе търг за отдаване на терени за разполагане на полеви ресторанти и търговски обекти. Търгът ще се проведе от 16 ч. в залата на ОбС - Сатовча.

Обявени са вече и свободните места за разполагане на сергии и като цената за 1 терен с размери от 25 кв. м. на първите редове на блок „А“ и  „Б“ и блок - 3 е 50 лв., а за всички останали терени по 30 лв.

Инициативният комитет по организацията на събора обявиха и цените за входната такса - за леките автомобили тя ще е 5 лв., а 10 лв. за микробуси, които суми собствениците ще заплащат отделно от наетите от тях теренни места за сергии и другите търговски обекти.  

И тази година организаторите са осигурили отлична организация, съборът ще бъде обезпечен с много охрана и специална палатка с медицински лица за оказване на евентуална лекарска помощ при нужда.  

Съборът на Ваклиновските ливади ще бъде проведен за 16-та поредна година.

Теренът, върху който се разполага голямото събитие, е от повече от 10 декара като повечето от земите са на частници, които община Сатовча,  заради ангажирането на терените за събора обезщетява ежегодно собствениците.  

В полевите ресторанти осигурените седящи места отново ще са повече от 5000, а самият събор в двата дни се очаква да е с посещаемост от над 30 000 души.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK