Стартира кампанията „Градска – Рециклиада“ в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

До момента Община Дупница е сред най – добре представящите се общини

Община Дупница съвместно с „Екопак България“ АД стартира кампания „Градска – Рециклиада“ за събиране на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове. До момента Община Дупница е сред най – добре представящите се общини в събраното количество за периода от март до май 2023г., като има увеличение от 72,1% в сравнение със същия период на миналата година.

Приканваме жителите на общината да продължат активното участие в разделното събиране на пластмасови бутилки и кенчета в съдовете за разделно събиране /жълт контейнер/, разположени на територията на общината, съобщават от администрацията.

Община Дупница се обръща към собствениците на заведения за хранене, ресторанти и кафенета и напомня, че същите съгласно „Наредбата за опаковките и отпадъците от опаковки“, са задължени да имат сключен договор с фирми, притежаващи разрешение или регистрационен документ за дейности с отпадъци за предаване на опаковките, образувани при дейността им. При липса на такъв могат да ползват въведената система в общината, а именно трицветните контейнери.

Огромен интерес към контейнерите за отпадъците от облекла, текстил и обувки в Дупница пък е причина да бъде поискан допълнителен такъв от специализираната фирма. 3 са контейнерите до момента в града – жк.Бистрица, при „Лидл“, както и на ул.Орлинска.

Честотата на събиране на контейнерите е два пъти седмично, но предвид огромния обем от специализирания отпадък, който се генерира, ще бъде поставен още един в района на бившата автогара. При нужда, ще бъде увеличена и честотата на събиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK