Нова акция в Кюстендил! „Текстил за бъдеще“ обединява кюстендилци

Снимка: Личен архив

Акцията ще се проведе в събота, 20 май, от 12 до 15 часа, на наказателния паркинг в областния град

Нова акция стартира „Клуб за бъдеще“ – Кюстендил, която е насочена към събиране на ненужни текстилни изделия с цел продължаване на техния живот или рециклирането им. Инициативата е озаглавена „Текстил за бъдеще“ и тя ще се проведе в събота, 20 май, от 12 до 15 часа, на наказателния паркинг (животински пазар, срещу вторични суровини) в областния град.

„В каузата виждаме редица предимства: Вие можете да се освободите от ненужния текстил, TexCycle ще намерят най-подходящия начин за оползотворяване им, а ние ще сме спокойни, че текстилните изделия няма да попаднат в общия отпадък, което замърсява природата“, съобщават организаторите.

Ще се приемат дрехи; обувки; чанти; аксесоари (колани, шалове, шапки и др.); домашен текстил (чаршафи, кърпи, възглавници и др.)

Няма да се приемат текстилни продукти, замърсени с опасни химикали, килими; юргани; матраци; всякакви големи текстилни продукти.

Текстилните изделия трябва да бъдат ИЗПРАНИ и да НЕ са замърсени с опасни химикали!

„Знаейки, че потреблението на текстил е от основните замърсители на околната среда, вярваме в смисъла на кампания като тази и се надяваме да се включат повече хора! Очакваме Ви с нетърпение! Заедно можем и сътворяваме чудеса“, каза още организаторите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK