Кмет и актьори си пожелаха догодина да се срещнат отново на Летните театрални празници в Разлог

Снимки: Община Разлог

Венцислав Гърменов отправи благодарности към всички актьори, жители и гости на града

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов отправи благодарности към всички актьори, жители и гости на град Разлог, докоснали се до магията на “Летни театрални празници” 2023, организирани от Община Разлог и Драматичен театър - Пловдив.

В последния ден на театралната ферия, инж. Гърменов, актьорите Александра Сърчаджиев и Ненчо Илчев, както и цялата публика си обещаха също, с посланието на спектакъла “Догодина по същото време”, да се срещнат отново в Разлог, по време на “Летни театрални празници” през следващата година.

С постановка на Камен Донев “За силата на словото” стотици жители и гости на Разлог бяха приветствани на магичния Еньовден в Народно читалище “15 септември 1903-1909 г.”. Един от най-обичаните български актьори Камен Донев предаде силата на добрите думи, които са утеха за всеки човек, завладявайки публиката с величието на човешкия дух, издигнал се високо благодарение на словесността.

В понеделник  “Поезията не загуби битката за живота”, по време на спектакъла “Дебелянов и ангелите”.   Постановката на Драматичен театър “Пловдив” пресъздаде съдбата на известния писател Димчо Дебелянов, по време на службата му в българската армия, воюваща на Южния фронт в Първата световна война, за да започне животът му на безсмъртен български поет – никога оспорван, никога отричан, безусловно обичан, грижливо съхраняван, превърнал се в символ на фигура в съзнанието на своя народ.

“Летни театрални празници” приключиха с голям интерес от страна на жители и гости на община Разлог, които се докоснаха до театралните постановки на Драматичен театър - Пловдив, в които участие взеха Камен Донев, Ненчо Костов, Добрин Досев, Симеон Алексиев, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Красимир Василев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Никола Орешков, Тодор Дърлянов, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Петър Тосков, Мария Генчева, Мария Сотирова, Радина Думанян, Патриция Пъндева, Александра Сърчаджиева, Ненчо Илчев и Милена Георгиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK