Студенти и преподаватели отбелязаха 10-ия юбилей на специалността „Съвременна хореография“ в ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ

Представен бе спектакъл под надслов „Между Трифон Зарезан и св. Валентин“

Със спектакъл под надслов „Между Трифон Зарезан и св. Валентин“ студенти и преподаватели от специалност „Съвременна хореография“ отбелязаха 10-годишнината от създаването на специалността в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Събитието бе открито от доц. д-р Валери Пастармаджиев – декан на Факултета по изкуствата. В приветственото си слово той подчерта, че успехите, които преподавателите и студентите са постигнали през годините, са плод  на упорит труд и отбеляза, че „Съвременна хореография“ е една от ключовите специалности в структурата на факултета.

Своите приветствени думи към участниците и гостите поднесе и проф. д.н. Анелия Янева, под чието ръководство е реализиран спектакълът.

Сред гостите на тържественото събитие бяха заместник-деканите доц. д-р Диана Захариева и доц. д-р Димитрия Спасова, ръководителят на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков, преподаватели, студенти, ученици, жители и гости на Благоевград.

Студентите и докторантите представиха пред публиката 34 хореографии. На сцената в зала „УСЕТ“ се редуваха съвременни версии на пиеси от Шекспир, откъси от мюзикъли, сола и дуети, някои от които реализирани специално за празника.

В спектакъла взеха участие и трима докторанти от Китай, избрали да се обучават в Югозападния университет, за да добият по-висока степен. Те впечатлиха публиката с танц на таджикското етническо малцинство, живеещо в Китай и с хореографии, съчетаващи китайски класически танци, народни и улични танци.

В края на тържеството всички имаха възможност да опитат от ефектната торта, специално приготвена за случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK