Незабравима визита в ПГИ "Иван Илиев" за ученици от Италия, Франция и Полша

снимки: ПГИ "Иван Илиев"

На едноседмична визита по програма "Коменски" в Благоевград бяха 23 ученици и 9 учители от Италия, Франция и Полша. Домакин на многобройната интернационална група бе Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“.

Както повелява българската традиция, гостите бяха посрещнати в училището и в приемните семейства с питка, мед и сол. По време на посещението учениците представиха изготвените от тях онлайн продукти - интернет сайтове на счетоводна къща, виртуален хотел, рекламна агенция и 3D интерактивна игра.

В училището бе организиран тийм билдинг с цел запознаване и сближаване на учениците. Бе проведено ателие „Български традиции“, което представи на гостите народния ритуал Прошки.

Във втората част на ателието българските домакини обучаваха чужденците как се връзват мартеници.

Особено емоционална бе вечерта, посветена на традиционните български фолклорни танци в Младежкия дом. Чужденците се учиха да играят хоро и ръченица и вечерта завърши с огромно, кръшно хоро.

По време на престоя си в България гостите имаха удомолствието да се насладят на уникалното Тракийско златно съкровище в София, на забележителния Рилски манастир, на неотстъпващия му по дух Роженски манастир и на символа на Българското Възраждане – Мелник.

 

снимки: ПГИ "Иван Илиев"
снимки: ПГИ "Иван Илиев"
снимки: ПГИ "Иван Илиев"
снимки: ПГИ "Иван Илиев"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK