Кирил Петков: Научих повече от CNN, отколкото от ДАНС

Снимка: Infomreja.bg

Според него е нужна спешна реформа в службите за сигурност

Силно недоволство по отношение на работата на ДАНС изрази след срещата в парламента, посветена на националната сигурност, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков,информира news.bg.

Изводът, който прави Петков, е, че някои служби като Военно разузнаване са се справили много добре, но други, като ДАНС - не. Кирил Петков научил вчера повече от CNN, отколкото от доклада на ДАНС днес.

Петков отново преповтори позицията си, изказвана неколкократно - нужна е спешна реформа в службите за сигурност, особено с оглед на актуалните международни заплахи.

Бившият премиер приема за неизпълнени с особен смисъл срещите по темата за национална сигурност, свиквани от президента.

"Всички ние трябва да се съобразяваме с държавността и правилата. За мен правилният формат е Съвета по сигурност при премиера Денков, където има и представители на президентството, представители на службите, могат да бъдат поканени и политически партии."

Попитан от News.bg дали неподкрепата за идеята на ПП/ДБ за реформа в службите от страна на другите две партии, крепящи "некоалицията", Петков бе лаконичен: "Не вярвам, че те днес бяха въодушевени от всички доклади на службите."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK