Калин Стоянов: Бях поканен от един човек, за да вляза в кабинета - Кирил Петков

Снимка: МВР

Той добави, че няма представа името му да е било поставено като условие по време на преговорите

През изминалите девет месеца МВР постигна успех по приоритетните теми - ефективно противодействие на нелегалната миграция и мерки, свързани с пътната безопасност. Министър Калин Стоянов открои основни моменти от работата на ведомството по повод журналистически въпроси във връзка с политическата обстановка в страната, съобщават от пресцентъра на МВР.

„Под мое ръководство Министерството на вътрешните работи спря нелегалните мигранти. Миналата година получихме изключително висока оценка от мисията по Шенген, която отвори път за преговори и реално допринесе България да бъде приета в пространството за свободно движение“, подчерта вътрешният министър. Сред особено значимите резултати с оглед поетия към обществото ангажимент Стоянов обърна внимание, че от началото на тази година до момента има по-малко жертви по пътищата, сравнено със същия период миналата година.

По повод актуалната тема от публичния дневен ред вътрешният министър информира, че по време на разговори с Мария Габриел е представил постигнатото от управленската програма. Обсъдени са и основните приоритети на МВР за настоящата година.

Министър Стоянов още веднъж подчерта, че предложението към него да бъде част от настоящия Министерски съвет е отправено в качеството му на експерт от Кирил Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK