Борисов: Не е виновен президентът, виновни са самонадеяните хора

Снимка: Infomreja.bg

"Самонадеяните хора забъркаха тази каша"

Не е виновен президента, виновни са самонадеяните хора, които забъркаха тази каша.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ, където участва в конференцията на ЕНП.

„Ние сами се поставихме в тази ситуация, заради неразумното поведение на колегите. Не зная защо за толкова неща не си държат на думите. Не зная защо точно на 6 март се подаде тази оставка, може да е в понеделник, вторник или сряда, когато сме уточнили всичко“, посочи той.

Бойко Борисов заяви, че президентът не е виновен, а „тези самонадеяни хора, които са много велики“. Според него Румен Радев е разумен човек и „няма да иска, да се забърква в тази каша, в която вкарахме политическата система“.

„Всичко стана заради егото, гордостта и не знам още какво на тези хора. Те не могат да разберат нещо елементарно. Премиерската роля се обезличи у нас. Но виждате и тук (на форума на ЕНП – б.р.), че ролята на премиера е важна – като например Мицотакис на Гърция или Карл Нехамер на Австрия. Те идват със самочувствие“, каза още Борисов.

Той се обърна към политическите анализатори и заяви, че никой не иска премиер, който да е „послушко“ и е редно Мария Габриел да определи с кои министри иска да работи. Даде за пример акад. Николай Денков, който според него не може да вземе нито едно решение, което не е съгласувал с Кирил Петков, Асен Василев и още няколко души.

„Аз не искам Мария Габриел да се чувства послушна и затова най-човешки им казах, че се връщаме в четвъртък и можем да седнем, за да преговаряме. Или не сме готови – отиваме и връщаме мандата“, заяви още Борисов, съобщава бТВ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK