Проверяват снимки на полицаи, охранявали нерегламентирано ресторант "Осемте джуджета"

Снимка: МВР

През 2021 г. е имало проверка за участие на полицаи в охраната на ресторанта

МВР ще иззвърши проверка на снимки, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти. Това обявиха от пресцентъра на МВР.  

"По повод твърдения в публичното пространство за участие на служители на МВР в охраната на ресторант „Осемте джуджета“ информираме, че със заповед на тогавашния вътрешен министър г-н Бойко Рашков през юни 2021 г. е извършена обстойна проверка по сигнал на Фондация „Антикорупционен фонд“.

В доклада на дирекция „Инспекторат“ се посочва, че в периода  от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

Констатациите в доклада са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от г-н Рашков", информираха още от пресцентъра на външно министерство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK