Арестуваха двама по време на сделка с дрога в София! Купувачът шофирал на три вида дрога

Снимка: МВР

Двамата мъже били задържани за срок до 24 часа, а по случая са образувани досъдебно и бързо производство

Полицейските действия са осъществени от автопатрул на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-София в сутрешните часове на 24 март т.г. В рамките на извършван обход по автомагистрала „Тракия“ полицаите забелязали две превозни средства - товарен автомобил „Волво“ с турска регистрация и лек автомобил „Дачия“, спрели в аварийната лента при 23 км в посока Пловдив, и мъж, който се придвижвал към тира със сак в ръце.

При вида на униформените той побързал да се отърве от „багажа“ си, съобщават от пресцентъра на МВР. В хода на предприетата проверка, в сака, който служителите на реда намерили в отводнителна канавка на около 10 метра от камиона, открили 14 запечатани плика със суха тревиста маса, реагираща на марихуана, с общо тегло около 7 кг. Водачът на товарния автомобил бил тестван на място с техническо средство, отчело наличие на три вида наркотични вещества – кокаин, амфетамин и метамфетамин.  Двамата мъже били задържани за срок до 24 часа, а по случая са образувани досъдебно и бързо производство.

След доклад на събраните материали в прокуратурата, вчера 40-годишният българин е привлечен в качеството на обвиняем за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. На турския гражданин е повдигнато обвинение за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Товарният автомобил е оставен на отговорно пазене на Митнически пункт „Калотина“ с оглед последващи процесуално-следствени действия. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK