6 месеца затвор за дупничанин, заплашил да „ликвидира“ двама полицаи

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият се признава за виновен

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, по отношение на 29- годишен дупничанин, който се призна за виновен за закани за убийство към полицейски служители и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост и цинизъм. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура - Кюстендил, т. о. Дупница и защитата.

П. Б. се признава за виновен в това, че за периода от 10.07.2023 г. до 13.07.2023 г. в град Дупница, на детска площадка в кв. „Байкал“ и пред МБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕООД, под формата на продължавано престъпление, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и човешката личност.

 На 10.07.2023 г. в тъмната част на денонощието, на детска площадка в кв. „Байкал“ е отправял обидни реплики, наричайки присъстващите „мърши“, псувни и ругатни, държал се е агресивно към седящите там граждани и е ударил в областта на лицето Н. К. от град Дупница.

На 13.07.2023 г. около 21:30 часа в град Дупница, в двора на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕООД, е блъскал с юмруци и ритници заключената входна врата на Психиатрично отделение, като е отправял обидни реплики, закани и ругатни, държал се е агресивно към двама полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, наричайки ги „Мръшляци, боклуци...“ и ги е заплашвал, че ще ги ликвидира, и по своето съдържание деянията се отличават с изключителна дързост и цинизъм. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив по смисъла на чл. 29, ал. 1, б. „б“ от НК, съобщават от пресцентъра на съда.

Обвиняемият П. Б. се признава за виновен и в закани за убийство към двама полицейски служители, с думите „Ще те убия, Ще те ликвидирам, ще те ударя с тръба в тъмното, дори и да вляза в затвора от там ще те поръчам, като изляза пак ще те намеря и убия“, като това заканване е могло да възбуди в тях основателен страх от осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3 в сл. на ал. 1 от НК.

РС – Дупница определи наложеното му ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK