Съдиите в Кюстендил обучиха селските кметове как да връчват призовки

Снимки: КОС

Целта на инициативата на Окръжен съд – Кюстендил бе да се дискутират проблеми при връчване на съдебни призовки и съобщения

Окръжен съд - Кюстендил, съвместно с Районен съд - Кюстендил проведе обучение за кметове и кметски наместници от населените места в община Кюстендил. Лектори бяха заместник-председателят на Окръжен съд - Кюстендил, съдия Мирослав Начев и съдия Андрей Радев от Районен съд - Кюстендил.

Те обучиха присъстващите в заседателната зала на общината, как се връчват призовки и съдебни книжа по Наказателно-процесуалния и Гражданско-процесуалния кодекс.

Кметовете бяха запознати, нагледно чрез презентация, с образци на призовки и съобщения по наказателни и по граждански дела, както и с различните хипотези при оформянето им, съобщават от пресцентъра на съда.

Съгласно разпоредбите на процесуалните закони, кметовете и кметските наместници в селата връчват призовки и съобщения на лица с местожителство в населеното място.

Целта на инициативата на Окръжен съд – Кюстендил бе да се дискутират проблеми при връчване на съдебни призовки и съобщения, както и да се запознаят присъстващите с особените изисквания на Закона за оформяне и своевременно връщане на документите.

Всеки кмет и кметски наместник получи комплект с обучителни материали, със съответните текстове от НПК и ГПК, и практически правила за връчване на книжа, съобщения и призовки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK