300 г дрога откриха при спецакция в Разград

Снимка: ОДМВР-Разград

Задържани са и двама дрогирани водачи

Близо 300 грама дрога са намерени и иззети от служители на РУ-Разград, при спецакция, започнала на 12 февруари вечерта и продължила на 13 февруари. В резултат на събрана информация на 12 февруари е спрян автомобил „Рено Канго“, управляван от 37-годишен мъж. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на канабис.

При последвалото претърсване в дома му са открити 180 грама зелена тревиста маса, която при тестване реагира на марихуана. В избено помещение е намерен шкаф, оборудван като сушилня за канабис с монтирано в него осветление, вентилационна система и уреди за измерване на влага и температура. Мъжът е задържан. Започнати са разследвания за престъпления по чл.354 А и чл.343 Б, ал.3 от НК.

На 13 февруари, отново в Разград, е спрян лек автомобил „Пежо 306“, шофиран от 37-годишен мъж. Водачът е проверен с „Drug test 5000“, който отчел положителен на канабис резултат. Извършени са претърсвания в имота на мъжа, където са открити 35 грама канабис. У 22-годишния му брат са намерени 45 грама марихуана. Двамата са задържани в РУ-Разград.

В хода на работата по досъдебното производство е извършен обиск на 34-годишен разградчанин, у когото са намерени 8,15 грама марихуана. В помещение, стопанисвано от друг 34-годишен разградчанин, са открити 23,30 грама канабис. Водят се разследвания по чл.354 А от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK