Ема Стоун и Килиън Мърфи грабнаха "Златен глобус" за най-добри актьори

Ема Стоун Снимка: БТА

Филмът "Опенхаймер" спечели 5 статуетки

Филмът "Опенхаймер" и телевизионният сериал "Наследници" са големите победители в надпреварата за наградите "Златен глобус". Отличията бяха връчени на бляскава церемония в Лос Анджелис, съобщава БНР.

Днес беше една добра вечер за "Барбенхаймер" - така Си Ен Ен обобщи 81-ата церемония по връчване на наградите "Златен глобус". Абсолютният победител - "Опенхаймер“, пресъздаващ историята на американския учен в разработването на атомната бомба, успя да спечели 5 статуетки, сред които тези за най-добър филм-драма, най-добър актьор в драматичен филм за играта на Килиън Мърфи, както и за най-добър режисьор.

Вторият филм с най-много номинации за награди беше "Барби", но в крайна сметка той успя да вземе само две статуетки, въпреки че беше лентата,  донесла най-много приходи на създателите си.

Двата глобуса за "Барби" са за операторско майсторство и новоучредената награда за постижения в разпространението.

"Златен глобус" за главна женска роля в драматичен филм получи Лили Гладстоун за ролята си в „Убийците на цветната луна“, а призът за най-добра актриса, изпълняваща роля в мюзикъл или комедия, отиде у Ема Стоун за ролята и в "Клети създания".

Телевизионният сериал, получил най-много глобуси, стана „Наследници“, чийто сюжет проследява историята на фамилия, контролираща един от най-влиятелните медийни конгломерати в света. "Наследници" беше удостоен със "Златен глобус" за най-добър драматичен сериал. Киърън Кълкин, който е брат на звездата от "Сам вкъщи" Маколи Кълкин, получи наградата за най-добър актьор в телевизионна драма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK