Санират 5 многофамилни жилищни сгради в Кюстендил за 2 500 000 лева

Снимки: Infomreja.bg

След броени дни ще бъде направена първа копка по осъществяване на дейностите по проект „Енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради“ в Кюстендил.

Пет многофамилни жилищни сгради ще бъдат санирани напълно безвъзмездно в размер на 2 500 000 лева по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. 

Това съобщи на стартова пресконференция Росица Плачкова – зам.-кмет на Община Кюстендил. Планираните дейности ще доведат до подобряване на енергийната ефективност на бл. 43 на ул. "Гладстон" № 2; блок находящ се на ул. "Климент Охридски" № 5; бл. 48 на ул. "Александър Димитров" № 41; бл. 121 ул. "Цар Освободител" № 328 и бл. 120 ул. "Цар Освободител" № 326.

„Докато имаме все още добро време ще се работи по общи части на блоковете. Няма да се влиза в апартаменти през настоящата година, категорично. Смяната на дограма в апартаментите ще се случи през следващата година.“, каза Росица Плачкова.

Успешното изпълнение на проекта пряко ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и косвено – за намаляване на емисиите на парникови газове в Кюстендил.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK