Орбан: Ако някой взриви "Турски поток", това за нас е повод за война

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за Тъкър Карлсън

Ние, унгарците, заедно със сръбския президент веднага заявихме, че има друг газопровод - "Южен поток" за газ от Русия през Турция, България и Сърбия - и ако някой би искал да направи с южния коридор това, което беше направено със северния, ще го смятаме за причина за война, за терористична атака и незабавно ще отвърнем. Затова не го правете!"

Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за уволнения от американската мрежа "Фокс нюз" водещ Тъкър Карлсън, известен с провокативните си и крайнодесни позиции и неприкрити симпатии и агитация в полза на Доналд Тръмп. Той бе поканен от Илън Мъск да има собствено предаване на платформата "Екс" (бивша "Туитър").

"Вероятно можете да го направите с Германия, но не и с този район", допълни Орбан, без да уточнява на кого точно говори и как си представя, че Унгария ще реагира.

"Мисля, че е съвсем очевидно, че "Северен поток" беше взривен от [президента на САЩ Джо] Байдън - директно или чрез подставени лица. Никой не оспорва това реално. Защо Европа и Германия в частност не казват нищо за това? То буквално разби германската икономика и те нищо не казват", бяха въпросите на Карлсън, след които последва отговорът.

Унгарският премиер не оспори нито едно от така подредените твърдения, за които бившият водещ от "Фокс нюз" не представя никакви доказателства.

Той отговаря, преминавайки в саркастичен тон с усмивка, че след експлозиите в Балтийско море "ние ги определихме като терористична атака, но на Запад и в Германия го отхвърлиха, нарекоха го "нещо". На което Карлсън изпада в бурен смях, а Орбан допълва с известна опорна теза на пропагандата на Кремъл: "Това е нещо като доказателство за липса на суверенитет."

"Не говорите на руснаците, като казвате това, нали", попита Карлсън. "Да, това не беше адресирано към Москва", отвърна премиерът. /Дневник/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK