Интервю с Доналд Тръмп събра милиони гледания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази изява стана "на гърба" на първия републикански дебат за президентската номинация

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който реши да пропусне първия президентски дебат на претендентите за номинация на Републиканската партия, е събрал милиони гледания в интервю в социалната мрежа "Екс" (бивша "Туитър") снощи, "на гърба" на изявата на опонентите си, излъчена по телевизионния канал "Фокс Нюз", предаде Ройтерс.

46-минутното интервю на Тръмп пред политическия коментатор с консервативни възгледи Тъкър Карлсън събра над 74 милиона гледания (броят се хора, които са го гледали, или най-малкото са стигнали до него). Това показва статистиката на платформата.

Ройтерс уточнява, че всъщност не е ясно колко дълго е гледано интервюто. Статистиката на "Екс" отчита и влизане в самото интервю, дори потребителят само да го е превъртял или да е гледал няколко секунди.

Някои потребители може да са отчетени два пъти, ако са гледали повече от веднъж интервюто през различни устройства.

Карлсън разпространи интервюто с Тръмп минути след началото на дебата на претентедентите за президентската номинация на Републиканската партия, предаван по "Фокс Нюз" снощи.

"В този луд форум ние вероятно ще имаме по-голям рейтинг, отколкото дебатът", заяви пред Карлсън (който е бивш водещ на собствена програма по "Фокс Нюз" - бел. ред.) бившият президент Тръмп, който е имал спорове с "Фокс Нюз" по въпроса за "недоброжелателното представяне" на неговата личност по собствените му думи.

Официални данни за броя на хората, които са гледали интервюто на бившия президент на САЩ по "Екс", се очакват днес. Тръмп, който загуби изборите през 2020 г. от представителя на Демократическата партия Джо Байдън, е фаворитът за претендент на Републиканската партия сега.

На свой ред Карлсън иска да си върне аудиторията, след като авторското му телевизионно предаване по "Фокс Нюз" - първо по рейтинг към тогавашния момент, бе свалено от екран през април. Причината беше завеждането на дело за клевета поради неверни твърдения за изборни измами, припомня Ройтерс.

От юни насам Тъкър Карлсън публикува редовно интервюта в "Екс". "Мисля, че беше ужасна грешка да се отърват от теб", каза му Тръмп.

В същото време според Асошиейтед прес Вивек Рамасуами е засенчил в снощния дебат губернатора на Флорида Рон Десантис, който заедно с Тръмп доминираше в надпреварата за републиканската номинация за президент досега през годината. АП отбелязва, че агресивност в изявите си са проявили и други претенденти в лицето на бившата постоянна представителка на САЩ в ООН и бивша губернаторка на Южна Каролина - Ники Хейли, бившия вицепрезидент на САЩ Майк Пенс и бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи.

"Аз съм единственият човек на тази сцена, който не е купен", заяви един от претендентите на републиканците Вивек Рамасуами, 38-годишен предприемач в сферата на технологиите, за когото според АП никой не е очаквал да има централна роля в дебатите. "Сега не е време за обучение в движение. Не ни трябва новобранец", заяви на свой ред бившият вицепрезидент на Тръмп - Пенс.

"Нека говорим просто истината. Смятам, че Тръмп беше най-добрият президент на САЩ за този век", е друга реплика на Рамасуами.

Междувременно настоящият президент Джо Байдън използва на старта на третата си голяма платена предизборна кампания видеоклип с критики на Ники Хейли по отношение на политиката на Тръмп спрямо държавния дълг в качеството му на президент, посочва Ройтерс.  Тази кампания на претендента от Демократическата партия се оценява на 25 милиона щатски долара. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK