Иван Шишков: Държавата е заложник на частната фирма, която управлява толсистемата

Снимка: Infomreja.bg

Той коментира и текущото състояние на магистралите

В студиото на БНТ бившият регионален министър Иван Шишков заяви, че основният проблем с текущата толсистема е договорът с частната фирма, който поставя държавата в подчинено положение.

"Договорът е сключен през 2018 г. и е така направен, че държавата има изключително малко влияние, заради което тол системата се управлява основно от частна фирма", каза Шишков. Той добави, че държавата е като "заложник на частната фирма, която управлява толсистемата".

Шишков разкри и сериозни юридически проблеми с договора: "По времето на първите два служебни кабинета констатирахме проблемите с договора, както и че е почти невъзможно юридически той да се развали. Дано сегашният редовен кабинет направи плавен преход, така че всички данни от частната фирма да се прехвърлят към държавата".

По отношение на кабелите за свързване на тол камерите, Шишков бе категоричен: "Държавата е строила незаконно, независимо, че е имало кореспонденция между тогавашния зам.-министър и ДНСК за това какви документи са необходими, за да станат строежите законни".

Шишков коментира и текущото състояние на магистралите: "Стана разнобой в говореното - сегашният министър Цеков казва, че взима проби на магистрали в гаранция. Аз не казвам, че сме взимали проби на магистрали в гаранция, а казах, че сме зимали проби от магистрали във видимо лошо състояние, които се нуждаят от ремонт".

Бившият министър също така разкри, че вероятността да се кандидатира за кмет на София е все по-малка, заради "отношението на политиците към експертите".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK