МВР: Задържани са 35 лица след мача ЦСКА - Левски

Снимка: Infomreja.bg

Полицията не допусна сериозни нарушения на обществения ред в столицата

В резултат на предприетата от СДВР организация не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща между отборите на ПФК „ЦСКА - София“ и ПФК „Левски“.

Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове. На тях са задържани общо 32-ма души, от които 16 за носене на забранени вещи и предмети, 12 - носещи маски, и по двама - за пиротехника и за притежание на наркотични вещества. Други трима са засечени с дрога и отведени в ареста при проверки в града, преди началото на мача.

При щателна инспекция на трибуните, извършена от служители на реда преди настаняване на публиката, бяха открити две самоделни пиратки с дистанционно управление, които изпратеният на място сапьорски екип обезвреди, съобщават от пресцентъра на МВР.

Съгласно предварителния план след приключване на футболния двубой на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.

Полицията не допусна и сериозни нарушения на обществения ред в столицата. Предприети бяха необходимите мерки за обезпечаване на сигурността на гражданите, като бе осигурено полицейско присъствие както в централната градска част, така и в кварталите.

От СДВР изказват благодарност към феновете, които спазиха уговорките и поетите ангажименти да не използват пиротехнически изделия по време на футболната среща.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//