Исторически музей – Попово гостува в Кюстендил с изложбата „Портрет имаш, жена нямаш“

Снимка: Исторически музей - Попово

На 11 октомври (сряда) 2017 г. в къща – музей „Димитър Пешев“ - Кюстендил ще бъде открита гостуваща изложба на Исторически музей – Попово. Изложбата, озаглавена "Портрет имаш, жена нямаш", чийто автор е Пламен Събев е с начален час 17. 00.

Изложбата представя пътя на българската емиграцията в първата половина на ХХ в. към Северна и Южна Америка, Европа и Автралия с акцент върху чисто човешкото измерение на това социално явление.

В Исторически музей – Попово има събрани голямо количество материали – снимки, документи и лични вещи на емигранти. Те са съхранили драматизма от раздялата на семействата, пропилените пари, разочарованието, което в повечето случаи съпътства емигранта. Всички те са използвани за разработването на изложбата.

Темата е актуална и днес и това създава възможност за паралели и сравнения, като публиката е насочвана към тях с пестеливи документални текстове.

Изложбата осмисля и представя съдбите на обикновените хора, които персонално са извън фокуса на историята, но като група са съзидатели на значими събития от нея.

Реализирана е с финансовата подкрепа на Министрество на културата.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK