Първанов и Станишев призовават за обединение в лявото

Снимка: БГНЕС

Аз виждам необходимост и от дълбок процес на промени - и идейни, и организационни, обяви Първанов

За обединение в лявото политическо простанство се обявиха президентът в периода 2002-2012 г. и бивш лидер на БСП Георги Първанов, и евродепутатът-социалист Сергей Станишев, също бивш лидер на тази партия, пише БНР.

По време на среща "За бъдещето на БСП и лявото", организирана от председателя на БСП - София Иван Таков, двамата заявиха:

"Аз виждам необходимост и от дълбок процес на промени - и идейни, и организационни. Разбира се, сигурно ще трябва да се промени и ръководството, защото не може да имаш толкова много загуби и обяснението да е някъде другаде", каза Първанов.

Сергей Станишев допълни:

"Аз искам да чуя, първо, мненията на хората за състоянието на БСП, защото мисля, че всички идваме с едно общо усещане на голяма тревога за това какво е доверието в БСП. В последните години се води една пергаментна гражданска война и тя е инициирана от ръководството, за съжаление. Правят се чистки по структурите. Последният пример е Софийската организация и опита за нейното дестабилизиране, което заедно в крайна сметка води до това, че БСП не успява да произвежда политики".

Според Таков БСП има нужда от нов лидер:

"Повече от всякога нужда от силна социалистическа партия и това може да бъде БСП с нейната 132-годишна мъдрост. Виждате какво се случи вчера в Москва - един чудовищен терористичен акт. Продължаващите конфликти в Близкия Изток и конфликта между Русия и между  Украйна. В момента ни трябва тази мъдрост на социалистическата партия, но тя да бъде възродена и да се върне на полагащото й се място като първостепенна политическа сила".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK