100 години любов и игра: ОФК "Беласица" - Петрич отбеляза грандиозно юбилея си

Снимка: Община Петрич

Стотици привърженици на бяло-червените се включиха и в юбилейно шествие

Със зрелищна изява на площад „Евтим Евтимов“ в Петрич феновете на ОФК „Беласица“ поставиха голямото начало на програмата за отбелязване на вековната годишнината на обичания отбор.

Стотици привърженици на бяло-червените се включиха и в юбилейно шествие от площада до НСБ „Цар Самуил“, съобщават от Общината.

На Царя хиляди заедно скандираха името на "Бела". Там присъстваха знакови за гордата история на футбола в Петрич лица – футболисти, треньори, президенти в различните времена. Основните моменти от златните страници на БЕЛАСИЦА – ПЕТРИЧ бяха припомнени, а ангажимента на поколенията днес – футболисти и фенове е този летопис да продължи да се пише със сърце и успехи.

Официален гост на събитието беше и изпълнителният директор на „Национална спортна база“ ЕАД – Светослав Русинов.

Кметът на общината Димитър Бръчков поздрави емоционално футболната общественост на Петрич.

„Да пребъде футболната ни история, да пребъде нашия футболен клуб! Честити ни 100 години история! Честит ни ВЕКОВЕН БЕЛАСИЦА“, каза кметът Димитър Бръчков, подчертавайки че днес Бела е в своя дом – на Царя.

Представени бяха всички формации на Детско-юношеската школа на ОФК „Беласица“, включително и първата - момичета. Новото поколение се подреди в средата на зеления терен, изписвайки цифрата 100.

Връчени бяха юбилейни почетни плакети на: Светослав Русинов – изпълнителен директор на НСБ ЕАД; Efbet – основен спонсор на отбора; Йордан Попов – капитан на отбора с най-добрите резултати в А група; Костадин Хаджииванов – президент на клуба 2003 – 2006 година, когато БЕЛА постига 6-то място в А група; Георги Петров – капитан на отбора; Иван Златински – управител днес на ОФК „Беласица“; Ташко Сульотов – дългогодишен спортен журналист. Специален плакет заслужено беше връчен и на Николай Чаракчиев – фен на отбора, който не е пропуснал от 39 години домакински мач на БЕЛА на стадиона в НСБ „Цар Самуил“.

Песента „Южен край“, химн на Петрич, изпълниха по невероятен начин Йордан Николов и „Пиринското тройче“, възпитаници на ВС „Сгушена звездица“, ФФ „Хераклея“, ОДК – Петрич.

За 100-годишния си юбилей ОФК „Беласица“- Петрич игра и приятелска среща с ФК „Беласица“ – Струмица, която завърши при равен резултат 2:2.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK