От 6 до 9 юни ще се проведат Европейски избори 2024 г.

Снимка: Infomreja.bg

Изпращаме 17 български представители в следващия Европейски парламент

На всеки пет години гражданите на Европейския съюз избират членовете на Европейския парламент. От 6 до 9 юни ще се проведат Европейски избори 2024 г.

Това, което протича във всяка една държава в ЕС има своето отражение и на европейско ниво, каза ръководителят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев, пише БНР.

„Ще се оформи ново мнозинство или мнозинства, или въобще ще бъде подновен състава на Европейския парламент, което е много важен процес, поради огромния брой количество законодателство, което минава през него и има огромно отражение върху нашето ежедневие. Голяма част от правилата, които ръководят нашето ежедневие и във всички останали държави в Европейския съюз, се приемат първо на европейско ниво и след това в зависимост какъв вид законодателство е, се пренасят в нашия бит“, обясни Стойчев.

Той добави, че е важно да се гласува на европейските избори, на които България ще избере 17 представители в следващия мандат на ЕП.

„Важно е, има своето огромно влияние върху нашия живот и е хубаво да имаме представители, които да могат да се включат успешно в различните видове преговори, да се интегрират добре в своите политически семейства в Европейския парламент“, уточни ръководителят на Бюрото на ЕП в София.

Според него е важно България да се отърси от мантрата, че е малка държава и от нас нищо не зависи.

„Надявам този път, че ще има добра активност в България и ще има достатъчно хора, които да излязат и да гласуват. Важно е кого изпращаме в Европейския парламент“, обясни Теодор Стойчев.

Той добави, че на сайта на Представителството на ЕП в София, както и в профилите на институцията в социалните мрежи, е предоставена цялата информация за какво и как можем да гласуваме. Създадена е и платформата zaednoza.eu, на която също е публикувана информация за Европейски избори 2024. След регистрация потребителите могат да дадат своя принос на изборите, чрез участия в обучения и събития, уточни Теодор Стойчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK