Левски плаща дълга към НАП изцяло

Снимка: startphoto.bg

От "Герена" направиха четири изходящи трансфера

Левски ще плати цялата главница към НАП, информира "Тема Спорт".

Ръководството на сините е предприело тази крачка след солидните приходи от продажбата на основни футболисти тази зима.

Когато сините платят този дълг, ще паднат и голяма част от лихвите, които са почти колкото основната сума. През декември шефовете на столичани разкриха, че Левски дължи на държавата под 10 милиона лева, като около 4 милиона от тази сума са лихви към главницата.

От "Герена" направиха четири изходящи трансфера - Велтон бе пратен в японския Гамба Осака за 2,8 милиона евро, Роналдо отиде в руския Ростов за 2 млн. от европейската валута, Дарлан в китайския Ухан Три Таунс за около 650 000 и Жереми Петрис в белгийския Шарльороа за 100 бона.

Към тях се очаква да бъде прибавен и Рикардиньо, който е желан от чешкия Виктория Пилзен и руския Урал, но за момента няма развитие по изходящата сделка.

"Свършихме изключително много работа през последните 9-10 месеца. Погасихме голям процент от дълговете и ще продължаваме по същия начин. И ако се продават футболисти на Левски, то ще се прави най-вече с идеята да бъде "смачкан" този дълг към държавата", заяви наскоро Сираков.

Ръководството на сините планира да даде и пресконференция през март по този въпрос. На нея се очаква да присъстват мажоритарният собственик, изпълнителният директор Даниел Боримиров и членът на Управителния съвет Борислав Георгиев.

От 1 януари 2024 година клубът трябва да внася по 279 000 лева в продължение на 36 месеца. Финансовият ангажимент на Левски към НАП пречи на Левски да работи по проекта за нов стадион.

По-рано този месец сините направиха крачка в тази посока, след като бе учредено дружеството "Стадион Георги Аспарухов ЕАД".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK